Ekim 16, 2021

Kartvizit Diyerek Geçmeyin!

Kartvizit Örneği
Kartvizit Örneği

İş görüşmelerinden, sosyal çevremize kadar her yerde kullandığımız kartvizitler aslında en önemli reklam unsurlarından biridir. İlk izlenim kıyafetler ve davranışlarınız ile belirlenirken, ikinci sırada kartvizit bulunmaktadır. Kartvizitte kullandığınız kağıt türünden renklere kadar her şey karşınızdaki insanın psikolojisini etkiler. Bunun için kartvizit diyerek geçmemeniz şirketiniz ve sizin için önemli bir kriter.

Konumuza kartvizitte olması gerekenler ile devam edelim. İlk olarak logonuza uygun renkleri ve tasarımları bulmanız gerekiyor. Örnek olarak doğallığı seven bir şirket imajınız varsa, minimalist tasarımlar sizler için en uygunu. Daha sonra önemli olan iletişim bilgilerinizi belirlemeniz gerekiyor. Çok fazla yazı kullanıldığı zaman kartvizit göz yorucu bir hale gelmekte ve okunması zorlaşmakta. Bunun için iletişim bilgilerinizi mümkün olduğunca az sayıda kullanmalısınız. Bu sayede hem tasarımın genelliği bozulmaz hem de rahat okunması kolaylaşır. İletişim bilgilerinizde kullanacağınız eposta adreslerinizin kurumsal mail olmasına dikkat edin. Eğer internet siteniz varsa kurumsal mail almanız kolay fakat bir internet siteniz yoksa, şirketinizin ismini kullanarak bir alan adı almanız sizler için iyi olacaktır. Kurumsal mailler karşınızdaki insanlara güven verir. Araştırmalara göre kurumsal mail kullanan şirketler rakiplerine göre daha çok müşteri güveni kazanmaktadır.

Google Maps - Yandax Maps - Apple Haritalara Konumunuzu Ekleyin
Google Maps – Yandax Maps – Apple Haritalara Konumunuzu Ekleyin

Sosyal medya hesaplarınızın kullanıcı adları da birbiri ile aynı olmalıdır. Facebook adresiniz cagdasmatbaa iken Twitter adresiniz matbaacagdas olursa; bu durum kafa karışıklığı yaratır ve akılda kalmanızı zorlaştırır. Bu tabi bir ayet değildir, başka şansınız kalmamışsa, o şekilde de kullanabilirsiniz. İş adresinizin bulunduğu konumu Google haritalarda belirtmek de muhatabınızın adresinizi bulmasını kolaylaştırabilir ve kurumsal bir izlenim verilmiş olur.

Çağdaş Matbaa QR Kod
Çağdaş Matbaa QR Kod

Son zamanlarda oldukça fazla kullanılmaya başlanılan kare kodlar (QR Kod) ile de kartvizitte kullanamadığınız bilgilerinizi kare koda aktararak, müşterilerinizin bu bilgilere ulaşmasını sağlayabilirsiniz. Aynı zamanda kartvizitte kare kod kullanmanız dijital çağa önem verdiğinizi gösterir ve sizleri bir adım öne atar.

Yukarıda kısaca bahsettiklerimiz haricinde kartvizitler hakkında sorularınız varsa iletişim adreslerimizden bize ulaşarak bilgi alabilirsiniz.

BLOG
About cagdasmatbaa

Leave a Reply

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir