Ekim 26, 2021

Baskıya Uygun Tasarım İçin Yapılması Gerekenler Nelerdir?

Şirketiniz için katalog, afiş, banner, dergi, kartvizit veya diğer matbaa ürünlerine ihtiyacınız var, peki ne yapmanız gerekiyor? İlk olarak bizimle iletişime geçerek ürünleriniz için tasarım hazırlatabilirsiniz fakat kendiniz tasarım yapmak istiyorsanız dikkat etmeniz gereken birkaç unsur bulunmaktadır.

Tasarımı Baskı Renk Ayarlarına Göre Yapmalısınız

İlk olarak tasarıma başlamadan renk seçimlerinizi CMYK olarak ayarlamanız gerekiyor. Bildiğiniz üzere CMYK ve RGB olarak renk seçimleri bulunmaktadır. RGB dijital ürünler için kullanılırken, CMYK matbaa sektöründe kullanılmaktadır. Tasarımınız RGB olarak hazırlanırsa, baskı sonrası renk ton farkları ürünleriniz için sorun yaratabilir.

İkinci olarak tasarımınız için ayarladığınız ölçülerin, matbaa sektöründe kullanılan makineler ile uyumlu olması gerekiyor. Aynı zamanda kesim paylarına dikkat etmeniz gerekiyor. Yanlış ölçü kullanımında, tasarımınızda önemli kısımlar kesilebilir. Bunun için eğer kesim çizgisi, taşma payı gibi ölçüleri bilmiyorsanız; yapmanız gereken bizimle iletişime geçerek ürününüz için tasarım ölçülerini almak. Aynı zamanda matbaa sektöründe kullanılan makine ölçüleri farklılık gösterdiği için hazırladığınız tasarım ölçülerini sizinle irtibatta olan ekip arkadaşımıza belirtmeniz sizler için iyi olacaktır.

Tasarımda kullandığınız fotoğrafların veya logoların yüksek çözünürlüklü olmasına dikkat etmelisiniz. Logonun ve amblemin vektörel olarak kullanmak kaliteli sonuçlar verecektir. Aynı zamanda kullandığınız fotoğrafların yüksek çözünürlüklü olması, baskıda sorun yaratmaz. Örnek olarak A4 boyutunda bir ürün için 200×200 çözünürlüğünde bir fotoğraf kullanmanız, baskı sonrası fotoğrafın piksel piksel çıkmasına sebep olur. Hazırladığınız tasarımı bize göndermeden önce tasarımda kendiniz için yazdığınız notları lütfen kaldırınız.

Tasarımınız hazır, ölçüleri her şeye uygun halde hazırladınız sırada tasarımı bize göndermek kaldı. Bize gönderdiğiniz tasarım kontrol edildikten sonra sizlere tasarımın baskı öncesi son hali gönderilir ve onay istenir. Son halini inceledikten sonra, (varsa) düzeltmeleri isteyebilirsiniz. Son düzenlemelerden sonra sizlerden baskı için onay istenir. Onay verdiğiniz an, tasarım baskıya gönderilir. Baskı süresi üründen ürüne göre farklılık göstermektedir. Çağdaş Matbaa olarak sizlere en hızlı teslimatı yapmak için çalışıyoruz, çalışmaya devam edeceğiz.

BLOG
About cagdasmatbaa

Leave a Reply

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir