Kasım 24, 2021

Photoshop İle Fotoğrafta İstenmeyen Nesneleri Kaldırma

Bazen resimlerden bir bölümü çıkarmak istiyor olabilirsiniz. Fakat böyle durumlarda genelde çıkarılmak istenilen yere güneş, ay, gülümseyen surat vb. koyarak yapmanıza gerek yok. Her ne kadar bu da işinizi çözse de aslında photoshop ile bunu daha profesyonel bir şekilde halledebilirsiniz.

Photoshop İle Fotoğrafta İstenmeyen Nesneleri Kaldırma

Yukarıdaki resmi iyi inceleyin. Bir adam var ve elinde fotoğraf makinesi ile bir manzarayı çekiyor. Şimdi siz bu manzarayı çok beğenmiş ve bir sosyal ağda paylaşmak istiyor olabilirsiniz. Resimdeki adam yüzünden paylaşamıyorsanız işte tam burada Photoshop imdadınıza yetişiyor.

Size bu resimden adamı çıkarabileceğinizi ve arkasında da hiç bir iz bırakmadan resim bütünlüğünü koruyabileceğinizi söylesek inanır mısınız? Olmaz öyle şey dediğinizi duyar gibiyiz. O zaman aşağıdaki resmi inceleyin ve biraz bu konu hakkında düşünün.

Nasıl? Hayret verici değil mi?

Merak etmeyin şimdi size bu ve bunun gibi işlemlerin nasıl yapıldığını anlatacağız ve artık sizde arkadaşlarınıza hava atabileceksiniz.

İlk önce photoshop programından resminizi açın. Sonrasında çıkarmak istediğiniz yeri herhangi bir seçim aracı ile seçin. Hangi seçim aracı olduğu önemli değildir. Pen tool ile çıkarmak istediğiniz yeri ince ayarlı bir şekilde seçerseniz daha iyi sonuç alabilirsiniz lakin serbest seçim aracı ile de elinizden geldiğince çıkarmak istediğiniz yeri seçmeniz yeterli olacaktır.

Fotoğrafta çıkarmak istediğiniz yeri seçtikten sonra menüden “Edit” kısmına gelin ve “Fill” yazan yere tıklayın. Karşınıza bir pencere çıkacak bu penceredeki herhangi bir şeye dokunmanıza gerek yok, ok deyip geçebilirsiniz.

Photoshop İle Fotoğrafta İstenmeyen Nesneleri Kaldırma

Ne oldu? Gözlerinize inanamadınız değil mi? Resimden adam çıktı ve üst tarafı göl alt tarafı ize duvar ile örtüldü.

Artık adamdan bir eser kalmadığına göre resmi gönül rahatlığı ile sosyal medya vb. yerlerde paylaşabilirsiniz. Özellikle bir resimden küçük şeyleri vb. çıkartırken çok işinize yarayacak bu yöntem size kolaylık sağlayacaktır.

BLOG
About cagdasmatbaa

Leave a Reply

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir