Aralık 15, 2021

Ücretsiz ve Online Grafik Tasarım Programıyla Zamandan Tasarruf Edin

Günümüzde grafik tasarım sektörü oldukça popüler bir durumdadır. Grafik tasarım denince başta matbaa sektörü olmak üzere birçok alan girmektedir. Bu alanların çokluğu iş alımlarının ve öğrencilerin çok olduğu anlamına da gelmektedir.

Her geçen gün yeni öğrenciler grafik tasarım eğitimi almaya başlamakta olduğundan grafik tasarım programlarına rağbet büyük oranda artmaktadır. Bu programlardan çoğunun kullanımı zor olabilmekte veya ücretli olması öğrencilere sıkıntı çıkarabilmektedir.

Grafik tasarım programlarının yüklenmesi de bazen çok külfetli olabilmektedir. Bunu yapamayanlar bir bilgisayarcıya götürüp istediği programı yükletmek zorunda kalmaktadır. Bunlarının hepsinin çözümü ise grafik tasarım programının ücretsiz olması ve online olarak kullanabilmesidir.

Her iş için ayrı bir program yüklemektense bir program içinde hepsinin özelliklerinin olması oldukça işleri kolaylaştırabilir. Bu yazıda bahsedeceğimiz programda ise hem piksel hem de vektör tabanlı resimlerin tasarımı yapabilmektedir.

Günümüzde bulunan grafik tasarım programlarının neredeyse çoğu sıfırdan tasarım yapmak için kullanılmaktadır. Bu yazıda sizlere anlatacağımız program ise hem ücretsiz olarak kullanılabilmekte hem de indirmeye gerek kalmadan online ortamda kullanabilmektedir.

Anlatacağımız bu programda sıfırdan tasarım yapabilmenizle beraber hazır şablonlarda epey çok bulunmaktadır. Sadece tasarım olarak hazır şablonların bulunmasına artı olarak günümüzde tasarımı yapılan genel şeylerin ölçüsü de hazır bir şekilde programa entegre edilmiştir.

Sosyal medya hesaplarının her birinin boyutlarını ezberlemeksizin program içinden seçebilir ve onlara özel hazır şablonlara erişebilirsiniz. İşte bütün bunları yapmanıza olanak tanıyan programa ulaşmak için internete Canva yazabilir ve resmi web sitesini ziyaret edebilirsiniz.

Program online olarak kullanılmakta olup kayıt yaptırmak zorunludur. Kayıtlar Google ve Facebook ile giriş yap veya kayıt ol sistemi üzerinden olabildiği için zamanınızı almaz.

Hızlıca kayıt olduktan sonra istediğiniz tasarım boyutunu seçebilir veya özel olarak kendiniz ölçü girebilirsiniz. Tasarımlarınızı bitirdikten sonra jpg, png, pdf vb. dosya uzantıları olarak kaydedebilirsiniz.

BLOG
About cagdasmatbaa

Leave a Reply

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir