Aralık 24, 2021

Afiş/Poster Tasarımı

Günümüzde teknoloji ne kadar gelişmiş olsa da firma ve markalar için afiş/poster vazgeçilmez tanıtım ürünüdür. Firmalar bu reklam türünden vazgeçmemektedirler.

Afiş Örnek

Bir afişi diğer afişlerden ayıran temel unsurlar şüphesiz ki iyi bir tasarıma sahip olması, renk uyumunu yakalaması, kaliteli malzeme kullanılması gibi etmenlerdir.

Afiş tasarımının başarılı olabilmesi için birçok faktörü içinde barındırması ve bir çok duyguyu aynı anda yansıtması gerekir. İşte bu nokta başarılı grafikerlerin yeteneklerini ortaya koyması gereken yer.

Afiş tasarımını iki temel unsura ayırabiliriz. Bunlar; yazılı ve bilgi amaçlı afişler ve görsel afişlerdir ama tabiki bu çok keskin bir şekilde ayrılmamıştır çünkü her ikisini kullanan firmalar da vardır. Hem yazılı hem görsel.

Bilgi odaklı afişlerde amaç daha çok bir konu hakkında fikir vermek, konuyu anlatmak yani genel olarak bilgi vermek amaçlıdır ve tasarımcı burada dikkat çekmek için değişik puntolar yazı stilleri kullanır. Burada da renkler yine çok önemlidir.

Görsel odaklı afişte ise amaç daha çok duygu uyandırmaktır ve burada iyi çizimlerin olması söz konusudur. Bu her iki afiş türündeki temel amaç hedef kitlesinin ilgisini ve dikkatini üzerine çekmektir. Bu yüzden her iki türde de dikkat edilmesi gereken firmayı iyi bir şekilde temsil etmesi ve firma logolarına uyumlu tasarımlar olmasıdır.

Afişler dikkat çekmeli bilgiler önem sırasına göre sıralanmalı anlaşılabilir olmalı. Çok gereksiz detaylara girilmemeli anlatılmak istenen sade anlaşılır bir dille anlatılmalıdır. Bazen tek bir kare bile bir çok kelimeden daha çok şey anlatabilir. Eğer firma olarak sizde afiş bastırmak isterseniz Çağdaş Matbaada işinin ehli elemanlar ile çalışabilir en doğru şekilde afiş tasarımını yaptırıp, bastırabilirsiniz.

BLOG
About cagdasmatbaa

Leave a Reply

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir