Ocak 3, 2022

En Güzel Logolar Nasıl Tasarlanıyor? Başarılı Logo İçin 4 Tavsiye

1. Başarılı bir logonun sırrı temel konulara odaklanma ve karar vermeden başlar.
2. Logo yaparken vereceğiniz mesaja odaklanmalısınız.
3. Logonuzun hangi türde olacağına karar vermeli ve bu doğrultuda çalışmalara başlamalısınız.

Bu türler her ne kadar çok olabilse de bu işin uzmanları tarafından üç çatı altında toplanmıştır. Bunlardan ilki sadece yazı tipi kullanılarak oluşturulan logolardır. Bu logolar sadece yazı tipinden oluşur. Bu logoları diğer logolardan ayıran fark ise yazı tipinin daha önceden kullanılmamış olması ve sadece o şirkete özel olarak tasarlanmasıdır. Buna örnek olarak Coca Cola logosu verilebilir. Bu logoların amacı özel yazı tipini firmaya ait olduğunu aşılayarak görenin direk o firmayı hatırlaması sağlamaktır.

İkinci logo tipi ise tamamen şirketin ne yaptığını açıklayan logo tiplerine denir. Buna bir dişçi logosunda bir diş ikonunun kullanılması örnek olarak verilebilir. Bu logoların amacı müşteriye şirketin ne yaptığını direk aşılamak ve ifade etmesini sağlamaktır.

Üçüncü logo türü ise çokta fazla bir mana ifade etmeyip akılda kalan basit nesnelerdir. Bu logo tiplerinin amacı müşteriye akılda kalacak şekiller sunarak hızlı ve sade bir şekilde her alanda markalaşabilmesini sağlamaktır. Bu logo tipine Adidas logosu veya Çukur dizisinin sembolü örnek olarak verilebilir. Bu simgelerin her ne kadar temelde manası olsa da aslen soyut ve ilk bakışta bir anlam ifade etmeyen basit şekillerdir. Zaten bu basitlikle amaç akılda kalıcı veya ve her durumda ve koşulda akılda kalıp çizilebilmesini sağlamaktır.

Mesela biri size Adidas’ın logosunu çiz dese kolayca çizebilirsiniz. Bununla beraber dizi fanları zamanında gençler duvarlara, tişörtlere, kitaplarına, ayakkabılarına, vücutlarına vb. yerlere çukur amblemini çizmekteydi. Bu amblemlerin böyle yaygınlaşmasının sebebi kolay çizilebilir ve akılda kalıcı basit nesneler olmasıdır.

4. Logonuzun her durumda ve her şekilde nasıl duracağını düşünerek bir renk belirlemelisiniz. Belirlediğiniz renkler normalde çok güzel durabilir ama siyah tema (dark mode) veya gece modu (night mode) kullanılan yerlerde güzel durmayabilir.

Logonuzun her durumda güzel duracak bir renk belirlemeli veya farklı durumlar için farklı marka renkleri belirlemesiniz.

BLOG
About cagdasmatbaa

Leave a Reply

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir