Ocak 17, 2022

Kitap Çıkarmak İçin Nelere Dikkat Edilmelidir?

Kitap çıkarırken, bir önceki yazımızda bahsettiğimiz hususlara dikkat etmenin yanı sıra aşağıda belirteceğimiz hususlara da bakmak faydalı olacaktır.

• Yayınevinin eserinizin tanıtımına bütçe ayırıp ayırmayacağı,
• Yayınevinin güvenilir olup olmadığı,
• Ücretinizin vadeliden zamanda yatırılıp yatırılmadığı,
• O yayınevi ile başka yazarların ters düşüp düşmediği,
• Yayınevi politikasının itibarınızı etkileyip etkilemeyeceği gibi hususlara dikkat etmek gerekir.

Bir çok yayınevi, eğer hali hazırda popülariteniz yoksa, sizinle çalışmayı tercih etmeyecektir çünkü bilinirliğiniz olmaması kitabın satışı doğrudan etkileyecektir, risk almak istemeyeceklerdir. Bu durum sizi yıldırmasın, eserinize güveniyorsanız yılmadan arayışa devam etmeniz ve onlardan geri bildirimleri dikkate almanız gerekli. Taviz verin demiyoruz ama onlardan gelen geri bildirimleri dikkate alarak hareket ettiğinizde süreci hızlandırabilirsiniz. Gene de taviz vermem diyorsanız buradan sonraki kısım sizler için;

Kendi Kitabımı Kendim Bastırmak İstiyorum Ne Yapacağım?

Bu durumda bizim (Çağdaş Matbaa) gibi bandrollü, barkodlu kitap basma yetkisi bulunan bir matbaa ile iletişime geçerek onların yönlendireceği bir yayınevi vasıtasıyla kitabınızı bastırabilirsiniz. Bu durumda kitabınızın sayfa sayısı maliyeti doğrudan etkileyecektir, kitabı yazarken bunu da göz önünde bulundurmalısınız. Sayfa sayısının, maliyeti etkilemesi yüzünden, eserin güzelliğinden taviz vermemelisiniz tabii ki ama göz önünde bulundurmakta fayda var.

Bir kitabınız var ve bastırmak istiyorsanız, bizimle iletişime geçebilirsiniz. Sizin için uygun fiyat seçeneklerimiz ve 40 yılı aşkın deneyimimiz ile hizmet vermeye hazırız.

BLOG
About cagdasmatbaa

Leave a Reply

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir