Ocak 26, 2022

Tasarımda Okumanın, İzlemenin ve Popüler Kültürün Önemi

İyi bir tasarımcının mutlaka bilmesi gereken hususları daha önceki 3 aşamalı yazı serisinde anlatmıştık, bu yazımızda ise popüler kültürün önemi, çok okumanın ve bol bol izlemenin nasıl katkılar sağlayacağından bahsedeceğiz.

Bir Tasarımcı Popüler Kültür Hakkında En Az Normal Bir İnsan Kadar Bilgi Sahibi Olmalı!
Bu yapılacak tasarımda neden önemli? Diyelim ki yapacağınız reklamda “yenilik ve birleştiricilik” vurgulanacak, o dönem için de Çanakkale de yapılan yeni köprünün haberlerde bol bol yer aldığını görüyorsunuz, bu durumda o köprünün görüntüsünü çalışmanızda yer vermeniz, etkisini artıracaktır. Bu örnekleri çoğaltabiliriz. Popüler kültürden kopmamak daha iyi çalışmalar yapmanızı sağlayacaktır.

İzlemek Neden Önemli
Tasarımda belirlenen kompozisyon ve temanın ardından son teknolojiler ile yapılmış diziler ve filmler sizin onları kullanıp kullanmayacağınız noktasında bir esin kaynağına dönüşecektir. Daha önce görülmemiş bir görüntüyü siz de aynı şekilde benzer olarak çalışmanızda kullanabilirsiniz. Bu durumda bol bol izlemek daha iyi tasarımlar yapmanızı sağlayacaktır. Bir üstteki başlıkta olduğu gibi popüler kültürden kopmaz ve bilinen kayda değer eserleri takip etmek, doğru çalışmalar ortaya koymanızı bu şekilde sağlar.

Okumak En Doğru Çalışmayı Yapmak İçin Gerekli
Bir kitap tanıtımı için reklam hazırladığınızı düşünelim. Bu durumda nasıl bir yöntem izlerdiniz? Eğer masa ve bir kitap görseli koyarak tanıtım yapacaksanız, bayağı çalışmalar arasına hoş geldiniz. Yapılmışı yapmak çalışmalarınızın etkisini düşürecektir. Bu bazen gerekli olabilir ancak iyi bir tasarım için mutlaka bayağılıktan kaçınmalısınız. Bunun içinde bol bol okumalısınız. Örneğin yeni çıkan popüler bir kitabı okuduğunuzda burada karşılaştığınız bir paragraf tanıtımını yapacağınız ürünün daha iyi anlatılabilmesi için size fikir verebilir. Sherlock Holmes kitabının yeni bir yayınevinden yeni bir baskısı çıkacak diyelim, bu kitabı okumak, o kitabın kapağında kullanılacak tasarımın ve reklamların nasıl olacağı konusunda size fikir verecektir.

İyi bir tasarım için, okumak, izlemek ve popüler kültürden kopmamak gerekir. “Bilinmeyen her şey mükemmel zannedilir” eğer size mükemmel geliyorsa onun nasıl yapıldığını mutlaka öğrenin ve artık size mükemmel gelmeyen o çalışma başkalarına mükemmel gelsin.

BLOG
About cagdasmatbaa

Leave a Reply

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir