Aralık 22, 2021

Ambalaj Baskı

Markaların sattıkları ürün ambalajı üzerine yaptırdıkları grafik ve tasarımlarla ambalajı çok daha şık ve kaliteli hale getirebilir ve bu sayede satmış oldukları ürün raflarda yerini alırken hem müşterinin gözünde çok daha kaliteli gözükür hem de rakiplerine göre çok daha güçlü bir ürün olarak görünür. Bu yüzden ambalaj üzerine yapılan tasarımlar firmalar için çok önemlidir.

Doğru tasarım sayesinde ürün satışı çok fazla artış gösterir. Ambalaj üzerine baskılanacak grafik tasarımı yapılırken şuna dikkat etmek gerekir ki her tasarım her baskı tekniğine uygun değildir. O yüzden yapılmak istenen tekniğe uygun tasarımda bulunmak çok önemlidir.

Flekso Baskı Makinesi

Yapılacak ambalaj tasarımına karar verildikten sonra repro çalışması da yapılır. Baskı öncesi repro çalışması da yapıldıysa artık uygun bir tasarımcıya ambalajınızı tasarlatabilirsiniz.

– Ofset Baskı: Her türlü farklı gramajda kağıt üzerine uygulanabilen bir baskıdır. Dergi, broşür, kartvizit, teşhir kutusu, gazete, poster afiş gibi şeyler için kullanılan baskı türüdür ve bu yüzden en çok kullanılan baskı türüdür. Ambalaj baskı teknikleri arasında en kullanışlı olanıdır.

Tifdruk Baskı: Bu baskı tekniği ucu elmas olan materyallerle metal plak üzerine yapılan baskı türüdür ve bu tifdruk baskı tekniği çukur baskı tekniğidir. Tifdruk Baskı daha çok çikolatalar, süt tozları, cips ambalajları, bisküviler ve kuruyemişler gibi her türlü canlı ve dikkat çekici ürünlerde kullanılır. Ama maliyeti biraz fazla olduğundan daha çok büyük firmaların kullandığı bir baskı çeşididir.

– Flekso Baskı: Bu baskı tekniği ambalaj sektöründe oldukça önemli bir tekniktir. Bu teknikle daha çok makarna paketleri dondurulmuş gıdalar, şekerler gibi PP ve OPP gibi maddelerin kullanıldığı ürün ambalajlarında kullanılır. Bu teknikle ambalajlar çok daha parlak hijyenik ve esnek görünür.

BLOG
About cagdasmatbaa

Leave a Reply

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir