Aralık 3, 2021

Font Nedir?

Her kurumsal şirketin bilmesi gereken bir şey olan font ya da yazı şekli özellikle kurumsallaşmada çok önemli bir rol oynuyor.

Çeşitli Font Görünümlerine örnekler

Peki bu font dediğimiz şey neden bu denli önemlidir. Öncelikle font kelimesini şöyle tanımlayabiliriz: Font yazı şekli demektir. Özellikle yazının genişliği, boyu, harflerinin yazılış tarzı gibi unsurların tümüne font denir.

Bazen yazı şekilleri keskin köşeli ya da keskin hatlı olabiliyor ya da yuvarlak ve yumuşak geçişli olabiliyor Ve daha yumuşak görünüme sahip olabiliyor. Kendi bilgisayarlarınıza yazı fontu yüklemek oldukça pratiktir. Seçtiğiniz bir fontu bilgisayarınıza yükledikten sonra denetim masasından görünüm ve kişiselleştirme seçeneğine tıklayarak yazı tipi dosyasını bulabilirsiniz.

Anlamlı cümleler oluşturan temel şey harfler ve sözcükler olsa da fontlar da bu harflerin nasıl yazıldığını belirler ve bu da tasarım için çok önemlidir. Oluşturulan bir web sitesi eğer genç kesime yönelikse değişik yazı fontları kullanılabilir. Yok eğer kurumsal bir şirket ise çok abartı fontlardan kaçınıp daha sade yazı fontları seçilmelidir. Bu şekilde daha çok ciddiyet yansıtılmış olur.

Fontlara Örnekler

Kullanılan yazı fontlarının en popülerlerinden bir kaç tane örnek vermek gerekirse;
– Helvetica: Büyük ve kibar şekilde bir yazı karakteri olan Helvetica en çok tercih edilen fontlardan biridir ama çok bitişik bir görünüme sahip olduğu için kurumsal firmalar tarafından çok tercih edilmez.
– Futura: Gözü rahatsız etmeyen bir görünme sahip olan Futura kurumsal firmalar tarafından çok sık tercih edilir.
– Garamond: Uzun yazılarda, dergi kitap gibi uzun edebi metinler yayınlayan web sitelerinde daha çok kullanılır ve en çok kullanılan fontlardandır.
– Gotham: Bu fontun kullanım alanı daha çok afiş, logo gibi yerlerdir.
– Roboto: Bu da daha çok kartvizit tasarımında kullanılan bir fonttur.

Fontlar konusunda Google’ın sunmuş olduğu Google Font incelenebilir, burada fontların paragraf halleri ile görünümlerine bakabilir, beğendiğiniz fontu indirebilirsiniz https://fonts.google.com/

BLOG
About cagdasmatbaa

Leave a Reply

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir