Aralık 1, 2021

Grafik Tasarım Nedir?

Grafik tasarımı her yerde görebiliriz, tişört baskılarında, poşet yüzeylerinde, telefon ekranlarında kitaplarda, balonlarda kartvizitlerde hemen hemen gözümüzün değdiği her yerde rastlamak mümkün.

Adobe’nin programları başlıca grafik programlarıdır.

Peki nedir grafik tasarım;
Bu konuda eğitim almış grafikerlerin hayal gücü, görsel hafızası ve yaratıcı gücüyle ortaya çıkardığı eserlere grafik tasarım diyebiliriz. Eskiden fırçalarla, karakalemle yapılan bu sanat, şimdilerde teknoloji programları sayesinde çok daha gelişmiş bir sanat dalı oldu.

Grafik tasarımın en önemli amacı bir mesaj vermesidir. Bu da çoğu firmanın kendini tanıtmak için başvurduğu bir yoldur. Grafik tasarımı firmaların veya kurumların kendini tanıtmasında reklam amaçlı basılı ya da dijital olarak yararlandığı çok etkili bir yöntemdir.

Grafik tasarım sadece ticari amaçla kullanılmaz aynı zamanda sanatsal işlevleri de vardır. Örneğin hoş bir manzarayı belli programlardan faydalanarak tabloya dönüştürebilir.

Grafik tasarımının işlev gördüğü alanlar oldukça fazladır. Bunlardan bir kaç tanesi:
– Logo / Amblem tasarımı
– Katalog, broşür, dergi vb. tasarımları
– Kartvizit tasarımları
– Matbu evraklar
– Sosyal medya gönderileri hazırlanması
– Afişler

Bir grafiker hayal gücünü en verimli şekilde kullanabilmelidir.

Bir grafik tasarımcıda ne gibi özellikler olmalı;
Bir grafik tasarımcı bir kere sürekli yenilikleri takip etmeli, mümkünse yabancı dili özellikle de İngilizceyi bilmeli çünkü dijital ortamda kullanılan çoğu web siteleri yabancı dildedir. İyi bir grafik tasarımcı müşteri kitlesini iyi tanıyıp onlara uygun tasarımlarda bulunmalı. Adobe firmasının programlarını bilmenin yanı sıra sosyal mecraları iyi takip edip kendini geliştirmeli.

Profesyonel şekilde logo/amblem nasıl tasarlanır kendini geliştirmeli, detaylara önem vermeli. Bütün bunlar grafik tasarımcıların görev ve sorumlulukları arasında.

Grafik tasarımcılığının iş potansiyeli oldukça fazladır. Grafik tasarımcı olmak için üniversitelerin ilgili bölümlerini bitirmek fazladan maaş talep etmeyi sağlar ve ülkemizde diplomaya önem verildiğinden, faydalı olacaktır.

Bir grafik tasarımcının iyi analizlerde bulunabilmesi analitik düşünebilmesi çok önemlidir. Çünkü grafik tasarım bir çok alanda faydalanılan bir daldır.

BLOG
About cagdasmatbaa

Leave a Reply

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir