Ekim 30, 2021

Grafik Tasarımcı Nasıl Olunur?

Grafik tasarımcı olmak istiyorum ama nasıl olabilirim diyenler için 4 ana bölümden oluşan rehber niteliğinde bir yazı hazırlamak istedik. Bu makaleyi bitirdiğinizde artık, grafik tasarımcı nasıl olunur, grafik tasarımcı olmak için hangi yollar izlenmelidir vb. sorulara cevap bulacaksınız.

Grafik Tasarımcı Nasıl Olunur?

1) Grafik tasarım eğitimi almak
2) Grafik tasarım alanında iş tecrübesi elde edinmek
3) Yapılan iş tecrübeler sonucu bir portföy hazırlamak
4) Bol bol çalışmak

Grafik tasarımcı olmanın ilk yolu eğitim almaktan geçmektedir. Bu eğitimin nereden olduğu çokta önemli değildir. Önemli olan belli bir müfredata göre eğitime başlamak ve kademe kademe ilerlemektir.

Bunun için internetten çevrimiçi online kurslar satın alabilir veya ücretsiz olanlardan başlayabilirsiniz. Ayrıca bir grafik tasarımcı tanıdığınız varsa ondan ücretsiz veya ücretli özel derste alabilirsiniz.

Grafiker lakabı için ve grafik alanında akademik bilgiler edinmek için grafik tasarım ön lisans eğitimi alınması yararlı olacaktır. Bu eğitimi başarıyla bitirdikten sonra lisans eğitimi de alarak 4 yıllık üniversite eğitiminizi tamamlayabilirsiniz.

Lise, ön lisans ve lisans eğitimleri alırken bir yandan da staj şeklinde vb. çalışmaya gayret edin. Bu sizi teorik bilgilerle birlikte sahaya alıştıracaktır. Ayrıca lisans eğitiminizi tamamladıktan sonra da yine bir grafik alanında çalışmaya devam etmelisiniz.

Bulacağınız iş illaki çok parası olması gerekmiyor. Unutmayın amaç bu süreçte para değil tecrübedir. Bu hususta kar amacı gütmeyen dernek, vakıf vb. kurumlarda gönüllü olarak çalışmayı da tercih edebilirsiniz.

Yeteri kadar iş tecrübesi edindikten sonra bu zamana kadar yaptıklarınızı güzel bir şekilde anlatan bir portföy oluşturmalısınız. Portföy sizin bu işi ne kadar bildiğinizi gösteren en iyi yoldur. Bu bağlamda kartvizit çıkartabilir ve kendiniz ile yaptığınız işleri anlatan bir kişisel portföy sitesi oluşturabilirsiniz.

Gerekli portföy öğelerini hazırladığınızı düşünüyorsanız artık kariyer yapma şeklinize karar vermeye başlayabilirsiniz. Kişisel ve başkası adına olmak üzere iki türlü kariyer şekli vardır. Sizin için uygun olan hangisi ise tercih edin. Eğer kişisel kariyer yapmayı hedefliyorsanız eşinize, dostunuza, akrabanıza ve yakın çevrenize yaptığınız işlerden bahsedin ve onlarında başkalarına bahsetmelerini tavsiye edin. Yavaş yavaş zamanla 1-2 iş gelecektir.

Başlangıçta bunları evinizden yapabilir ve işlerinizi büyüttükten sonra kendinize bir ofis açabilirsiniz.

Eğer kendi işinizi kurmakla uğraşmak istemiyorsanız oluşturduğunuz portföy / cv dosyasını grafik tasarımcısı arayan yerlere gönderin ve arada kendinizi hatırlatın, sosyal medya hesabı açın ve bu işi yaptığınızı onlara gösterin. Bu alanda kariyer yapmak istiyorsanız işinizi severek yapmalısınız.

Bu şekilde çalışarak zamanla uzmanlaşmaya başlayacak ve bulunduğunuz yerde rütbe atlayarak kariyer yolunda ilerleyecekseniz. İsterseniz halihazırda çalıştığınız yerden çıkıp başka bir yerde daha yüksek mevkilerde çalışmaya devam edebilirsiniz. Şimdiden hayırlı uğurlu olsun.

BLOG
About cagdasmatbaa

Leave a Reply

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir