Grafik tasarım hayatımızın her alanında bizim karşımıza çıkan bir gerçektir. Televizyon izlerken çıkan reklamların tasarlanması, dizilerin prodüksiyonları, yarışmalarda kullanılan efektler vb. hepsi her ne kadar video montaj olarak görülse de içerisinde bulunan yazılar ve fontlar başlı başına bir grafik tasarımdır.
Özellikle büyük şirketler fontların kullanımına çok önem vermekte ve her kampanyasının konseptine ver anlatmak istediği algıya göre farklı farklı yazı karakterleri kullanmaktadır. Bununla beraber kendilerine temelde bir font seçerler ve bu fontu markalaştırırlar.
Bu yöntem ile şirket insanların aklında yer etmeyi başarır ve artık o fontun hangi markaya ait olduğu aşılar. Böylelikle zamanla reklamlarda ismini yazmak yerine kampanyadaki ana konuyu marka fontu ile yazmayla bile inşalara kendi şirketinin reklamını yapar.
Genel olarak iki amaçla kullanılır. Bunlardan ilki konseptin anlamına göre mana ifade etmesidir. İkincisi ise marka bilinirliği oluşturmaktır.
Bunların dışında fontların bir sürü faydaları bulunmaktadır. Bunları da detaylarıyla öğrenmek için yazımızı okumaya devam edebilirsiniz.
Fontlar yazı içerisinde küçük değişikler ile bile çok mana ifade eder.
Uzun bir yazıda tek bir font kullanılmasına rağmen fontların boyutu, rengi, biçimi vb. değiştirilerek yazı belli bir düzene girmesi sağlanabilir.
Yazının en başındaki başlık büyük ve kalın yapılarak insanlara makalenin başlığı bu algısı verilebilir.
Yazının içerisinde alt başlıklar da normal metinden büyük ve kalın fontlarla yazılarak insanlara yazıyı bölümler halinde okumasını sağlar.
Makalede alıntılar italik yazılır.
Makalede konu ile alakalı önemli kelime veya kelime gurupları kalın yazılır.
Dikkat edilmesi gereken önemli uyarılar kırmızı yazılabilir.
Yapılması gereken iyileştirmeler vb. yeşil, yapılması çok da önemli olmasa da yapılsa iyi olan bilgilendirmeler ise sarı olarak yazılabilir.
Linklerin altı çizili olması okuyuculara tıklama hissiyatı verebilir.