Kasım 1, 2021

Grafikte Renklerin Anlamları Nelerdir?

Mavi rengi gökyüzünü ve denizi hatırlatır. Bundan dolayı sakinliği ve rahatlığı insana aşılar.

Mor rengi zengin hayatının temsilcisidir. Lüks yaşam ve yüksek konfor gibi yerlerde mor renk tercih edilir. Sarı ile güzel bir uyumu vardır. Ayrıca bazı durumlarda romantik kelimesini ifade etmek içinde kullanılabilir. Kırmızı için alternatif bir renktir.

Renklerin kullanım yerleri çok önemlidir.
Renklerin kullanım yerleri çok önemlidir.

Turkuaz rengi ise Türk geleneğinde benimsenmiş bir renktir. Herkese hitap eden resmi bir renk yapmak istiyorsanız bu rengi tercih edebilirsiniz.

Yeşil rengi doğallığı ve yaratıcılığı ifade eder. Rahatlık ve sakinlik bakımından maviden daha güçlüdür. Ayrıca doğrunun tek rengi olarak bilinir.

Kırmızı rengi dikkat, kötülük ve aşk olmak üzere üç anlamda kullanılabilir. Özellikle manşetlerde dikkat çekmesi gereken başlıklar, kırmızı beyaz şeklinde yapılır. Kötü bir olay, şeytan vb. için yapılan konseptlerde kırmızı renk tercih edilir. Aşk ve sevginin ilk ve temel rengidir.

Siyah rengi tamamen netliği ve kurumsallığı ifade eden bir renktir. Eğer ciddi bir iş yapıyor ve her kesim için güven oluşturmak istiyorsanız siyah rengini kullanabilirsiniz. Güven yönünden yeşil renginden farkı; herkese hitap etmesi, daha katı ve sert olmasıdır.

Beyaz rengi saflığı ifade etmekte olup her renk ile kullanılabilmektedir. Konseptiniz her ne olursa olsun beyaz tercih edebilirsiniz. Siyah, kapalı yeşil ve kapalı mavi başlıca uyumlu olduğu renkler diyebiliriz.

Gri, siyah ile beyaz arasında kalan bir renk olduğu için tarafsız konseptlerde kullanılabilir. Yani ne yeşil gibi tamamen doğrudur ne de kırmızı gibi tamamen yanlıştır.

Sarı renk en çok dikkat çeken renktir. Özellikle çocukların en sevdiği renktir. Eğer çocuklara göre bir konsept yapıyorsanız kesinlikle sarı rengi kullanmanızı tavsiye ederiz. Yapılan araştırmalar sonucu çocukların sadece sarı rengini değil sarı renkte olan eşyaları, araçları ve yemekleri de sevdikleri tespit edilmiştir. (Örnek: Taksi, ördek, patates)

BLOG
About cagdasmatbaa

Leave a Reply

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir