Kasım 29, 2021

Kartvizit Nedir?

Kartvizit; üzerinde kişilerin adı, soyadı, unvanı, firmaların logosu, bazen firma adresi ya da firma ile ilgili kısa bilgiler içeren belli standartları olan küçük kartlardır.

Bir kartvizit örneği

Kartvizit satış yapılan ya da hizmet sunulan potansiyel müşteriye firma hakkında tanıtıcı öğeler içerdiğinden çok önemlidir. Müşteriye kartvizit verildiği zaman müşteri firmaya daha çok güven duyar. Müşteri, firma ya da şahısa kartvizit sayesinde daha hızlı ulaşabilir. Bir kartvizitin ulaşılabilirliği sağlaması için üzerinde olması gereken bilgiler şu şekilde sıralanabilir:
– Kişinin adı, soyadı
– Unvanı
– Firma adı,
– Logosu / Amblemi
– Telefon numarası ya da kuruma ait sabit hat
– Mail adresi
– Web adresi
– İş yeri adresi
– Faks numarası
– Şirket konumu koordinatlarını gösterir konum bilgisi
– Sosyal medya hesapları bilgisi
– QR Kod
– Kroki

Tercihe göre telefon ve faks numarası eklenmeyebilir. Kimi firmalar ya da şahıslar sadeliği yakalamak için sadece kişinin adı soyadı ve firma logosunu kullanır.

Evet sadelik çok önemlidir ama yine de yeterli tanıtımı sağlayabilmesi için belli başlı bazı bilgilerin yer alması çok önemlidir.

Kartvizitler özellikle iş görüşmesi öncesi ya da sonrası verilir. Bu sayede firmaya/kişiye ulaşılabilirlik konusunda kendini daha çok güvende hisseder. Aksi takdirde sizin hakkınızda müşterinin aklında soru işareti kalabilir. Kartvizit vermediğiniz durumlarda itibar kaybı yaşayabilirsiniz.

Peki kartvizit tasarımı nasıl yapılır? Bakalım.

Tasarım tamamen inisiyatif alınarak yapılabilir, aşağıda yapacağımız tarif genel olarak kullanılan şekliyledir.

Kartvizitin ön yüzünde firmanın adı ve logosu, kartvizit sahibinin adı soyadı, unvanı, telefon numarası gibi bilgiler yer alır. Arka yüzündeyse yine firmanın logosu, kurumun adresi ya da krokisi eklenebilir. Yine teknolojinin gelişmesiyle QR kod eklenebilir. Daha sonra kartvizitin tasarımına uygun tasarım programının kullanılması, tasarıma uygun renk seçilmesi, boyutun belirlenmesi önemli noktalardır. Kartvizitin tasarımında bu kriterlere dikkat edilirse müşteri üzerinde önemli bir izlenim bırakılabilir.

BLOG
About cagdasmatbaa

Leave a Reply

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir