Kasım 15, 2021

Katalog Nedir? Katalog Nasıl Tasarlanır?

Katalog nedir? Katalog tasarımında dikkat edilmesi gerekenler nelerdir? Katalog tasarımı, firmalar ve markalar için neden önemlidir? Gelin hep beraber bakalım.

Bir katalog tasarlarken nelere dikkat edilmeli?

– Öncelikle kataloğun bir amacı olmalı
– Amaca uygun şekilde doğru renkler ve objeler kullanılarak tasarımı yapılmalı
– Tasarımın hedef kitle tarafından anlaşılabilir olmalı
– Tasarım müşterinin ilgisini üzerine çekecek şekilde yapılmalı
– Katalog hedef kitle üzerinde etkili ve akılda kalıcı olmalı

Peki katalog nedir?

Katalog, markaların ve firmaların bulundukları sektörle alakalı ürün ya da verdikleri hizmetin tanıtımını yapmak için dijital ya da basılı materyaller olarak için hazırlanan bilgilendirici, içerisinde görseller ve yazılar bulunan bir eserdir. Kataloğun temel amaçlarından biri, ürünü ya da hizmeti daha etkili ve kalıcı hale getirmektir. Kataloğun bir diğer amacı müşteri kitlesine ulaşarak ürün marka ya da firma hakkında ayrıntılı bilgiler vermektir.

Kataloglarda ürün ya da hizmet reklamı daha kalıcı uzun ömürlü olur ve hedef kitleye ulaşması çok daha kolay olur. Kataloğun en önemli amacı; firmaya ait özellikleri ve detayı amacına uygun en doğru şekilde tanıtmasıdır.

Katalog çalışmaları hem dijital hem de basılı olabilir bu tamamen ürün ya da hizmet sunan firmaların tercihine kalmıştır. Marka ve firmalar için çok önemli olan katalog tasarımı firmaların hizmet amacına uygun özelliklerde olmalıdır.

Sunduğunuz hizmet için katalog bastırmak isterseniz profesyonel kişilerden yardım almalısınız çünkü bu katalog tasarımı satacağınız ürün ya da hizmetin satışını önemli ölçüde etkilemektedir. Günümüzde hızla dijitalleşmeye doğru gidiyor olsak da, kataloglar çoğu iç mimarlar ve büyük firmalar için hâlâ bir dekor malzemesi olarak masalarda yerlerini korumaktadır. Ayrıca bir çoklarının küçük puntolu telefon ekranlarına bakmaktansa basılı ürünleri tercih ettiği aşikar. Her durumda basılı olsun veya olmasın doğru tasarımı, kataloğun en temel ihtiyacı. Çağdaş Matbaa olarak yılların tecrübesi ve deneyimi ile sizlere en iyi hizmeti vermek için bir telefon kadar uzağınızdayız.

BLOG
About cagdasmatbaa

Leave a Reply

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir