Şubat 2, 2022

KOBİ’ler İçin Ekonomik Bütçe İle Pazarlama Taktikleri

Çoğu firma sermaye sıkıntısı çeker ve açtığı yeni şirketinin bilinmesi noktasında zorluklar yaşar. Bu yazımızda KOBİ’ler için Pazarlama Taktikleri vereceğiz. Şunu da belirtmek gerekir ki hiç olmadan olmaz. Bu pazarlama için mutlaka az da olsa bütçe ayırmalısınız.

Whatsapp Duyurusu
Öncelikle çevrenize mutlaka ama mutlaka Whatsappdan firmanızın açıldığını ve verdiğiniz hizmetin neler olduğu ile ilgili bilgilendirici, kafa yormayıcı kısa ve bir anlatım ile bir tasarım yapmalısınız. Günümüzde yeni eklenmiş olan Whatsapp Durum özelliği ile oradan da 24 saatte kaybolan bilgilendirici bir paylaşım yapabilirsiniz. Bu bilgilendirmeyi yaparken merkezinizde şu olmalı “Onlara sunacağınız kâr ne olacak?” yani onlara diğerlerinden daha iyi ne sunacaksınız.

Sosyal Medya Hesapları
Günümüzde artık ilişkiler dijitale kaymış durumda ve her ne kadar birebir ilişkiler için hevesli olsakda, dijitalden daha hızlı bir şekilde iletişime geçiliyor. Bu durumda da sosyal medyanın önemi artıyor. Bütün sosyal medya hesaplarında profil oluşturmak sizi bir noktadan sonra çıkmaza sokacaktır ama en azından belli başı olanlarında şirketinizin sayfalarını oluşturmalısın. Facebook, Twitter, Instagram, Pinters ve Linkedin başlıcaları.

Not Defteri Kitleri
Firmanızı açtınız ve tanıdıklarınızı ziyarete gidiyorsunuz, gittiğinizde yaptığınız işten bahsettiniz ama o an için ziyaret ettiğiniz kişinin yaptığınız işle ilgili ihtiyaçları yok. İlerisi için aklına gelmenizi sağlayacak olan not defteri, notluk, not küpleri vermek akılda kalıcılığı sağlayacaktır.

Promosyon Ürünleri
Not kitleri gibi akılda kalıcılığı sağlayan bir diğer reklam da promosyon ürünleridir. Bütçeyi biraz zorlasa da çeşitli ürünler bütçenize uygun olacaktır. Örneğin anahtarlık, çakmak ve kalem bu ürünler arasına girer.

E-Bülten Gönderimi
Bunun için günümüzde ajanslar çeşitli seçenekler sunmaktalar. Gönderim sıklığı, gönderilecek reklamın içeriği bunun bütçesini ayarlamakta değişkenlik göstersede, günümüzde akılda kalmak için en etkili yöntemlerden biri olarak e-bültenler yer almakta

Web Sitenizin Aktif Olması
Bir firma açtınız ama web siteniz yok, bu ciddi bir sorun günümüzde, çünkü şirketin konumu verilen hizmet en iyi bu yöntemle verilmekte. Bir firma açar açmaz öncelikle bu sorunu çözmelisiniz çünkü web sitesi kalite gösterimi konusunda diğer tüm sayılanlardan öncelikli.

Tabiki bunlarla sınırlı değil, yaptığınız işin muhteviyatına göre sizlerde çeşitli taktikler geliştirebilirsiniz. Bir sonraki yazımızda görüşmek üzere.

BLOG
About cagdasmatbaa

Leave a Reply

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir