Kasım 19, 2021

Photoshop Arka Plana ve Şekillere ALEV Efekti Nasıl Verilir?

Fotoğraflarınıza belki az da olsa alevli görünümler eklemeyi hoş buluyor olabilirsiniz. Bu hayalinizi gerçekleştirmek için Photoshop kullanabilir ve kolay bir şekilde alevli görünümler elde edebilirsiniz. Endişelenmeyin, yapması hiç zor değil. Aksine yapacaklarımız kolay ve eğlenceli olacak.

Yazılara / Arka Plana Alev Efekti Vermek

1. Yöntem: Arka Plana Alev Efekti Verme (Basit)

Bu yöntem ile arka plan renginize basit bir şekilde nasıl alev efekti vereceğinizi öğrenebileceksiniz.

Photoshop programını açın. İstediğiniz ölçülerde siyah arka planlı bir sayfa açın. Ön plan rengini turuncu ile kırmızı arası bir renk belirleyin. Ardından Filter seçeneğinden > render seçeneğini seçip > Clouds yazan kısma tıklayın. Bunları yaptığınızda elinizde alev efekti almış bir arka plan rengi ortaya çıkacaktır.

2. Yöntem: Şekillere Alev Efekti Verme (Gelişmiş)

Bu yöntem ile çizdiğiniz şekillere alev efekti verebileceksiniz. Bunun için yine istediğiniz bir boyutta arka planı siyah olan bir sayfa açın. Sonra bir kare çizin. Ardından filter kısmına girip > render seçeneğine tıklayıp, flame yazan yere basarak alev efekti oluşturacağımız panelin açılmasını sağlayın.

Bu panelde flame type şeklinde yazan bir bölüm var. Bu bölümün altında 6 tane alev efekti seçeneği bulunmakta. Deneme amaçlı bunlardan üçüncü olanını seçebilirsiniz.

Alt kısımda yer alan length seçeneğini 100 yapın. Hemen altındaki width seçeneğini de 85 olarak ayarlayın. Angle 15 / Interval 30 yaparak bu paneldeki yapacağınız işlemleri tamamlayın.

Ok tuşuna basarak yaptıklarınızı onaylayın ve nasıl bir iş çıkardığınızı kendiniz görün. Bilgisayarınızın gücüne göre bu efekti vermesi 2 saniye ile 15 saniye arası değişmektedir. Bunun için sabırlı olun. Bu yazıda verdiğimiz ölçüler örnek amaçlıdır. Dilediğiniz şekilde varyasyonlar deneyerek birbirinden farklı alev efektleri oluşturabilirsiniz.

BLOG
About cagdasmatbaa

Leave a Reply

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir