Aralık 10, 2021

Photoshop Birden Fazla Geri Alma Nasıl Yapılır?

Grafik tasarım denince ilk akla Adobe ve Adobe’nin çıkardığı programlar gelmektedir. Neredeyse grafik tasarım ve matbaa alanındaki her bir konuda bir programı olan Adobe şirketinin resim ve montaj konusunda Photoshop programı ön planda tutulmaktadır.

Bu program hem kişisel amaçlar için kullanılabilir olması hem de profesyonel anlamda şirketlerin ihtiyaçlarını gidermesinden dolayı günümüzde çok popülerdir. Bu kadar çok kullanılması doğal olarak karşılaşılan sorunlarında çok fazla olmasını doğurmaktadır.

Bu karşılaşılan sorunların en başında photoshop geri alma sorunu gelmektedir. Windows kullanıcılarının sıklıkla alışmış olduğu CTRL + Z kombinasyonu başta bir seferliğine geri almak için işe yarasa da ikinci bir geri alma isteği doğrultusunda sıkıntı çıkarmaktadır.

Normalde CTRL + Z kombinasyonu bir kere bastığınızda bir kere geri alır bir defa daha bastığınızda bir defa daha geri alır ve ne kadar basarsanız o kadar geri alır. Photoshop programında ise durum böyle değildir.

Photoshop programında bu kombinasyonu bir kere yaptığınızda bir kere geri alır ve bir kere daha bastığınızda bir kere daha geri almak yerine geri almayı iptal eder ve yenisine çevirir.

Ne kadar isterseniz o kadar basabilirsiniz ama sonuç değişmeyecektir. Yüz kere bassanız dahi her seferinde bir kere geri alıp sonra ileri alacaktır. İşte sizde böyle bir sorunla karşılaşıyorsanız okumaya devam ederek bu sorundan nasıl kurtulacağınızı öğrenebilirsiniz.

Başta photoshop programı olmak üzere Adobe birçok programında CTRL + Z kombinasyonu bir seferle sınırlandırmıştır. İkinci sefer geri almak için CTRL + SHİFT + Z kombinasyonu yapılmalıdır. Böylelikle birden fazla geri alma isteğinizi gerçekleştirebilir ve geri alma sorunundan kurtulabilirsiniz.

İlerde bu gibi sorunlarla karşılaştığınızda bizim bloğumuzu ziyaret etmeyi unutmayıp tekrar gelmeniz dileğiyle sağlıcakla kalın.

BLOG
About cagdasmatbaa

Leave a Reply

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir